Selecteer een pagina

Dubbel glas

Glas vervangen tijdens een renovatie of (nieuw) bouwproject? Met dubbel glas isoleert u uw woning optimaal. U bespaart niet alleen op uw energiekosten, u bent ook nog eens milieubewust bezig.

HR++ glas

De glaswinkel.nl levert hoogrendementsglas (HR+ en HR++ glas) aan zowel particulieren als bedrijven. Ook Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), woningcorporaties en woonverenigingen kunnen bij ons terecht.

Voorzetramen

Voorzetraam

Wilt u uw huis of bedrijfspand isoleren en is het niet mogelijk om isolatieglas te plaatsen? Dan bieden voorzetramen een goed alternatief. Meer informatie over voorzetramen vindt u op de productpagina.

 

Ventilatieroosters

Frisse lucht in uw woning is ontzettend belangrijk voor uw gezondheid. De herfst en winter zijn in aantocht, mensen zitten meer binnen en zetten minder snel een raam open.

Ventilatieroosters zorgen voor een constante invoer van frisse lucht in uw woning.

Subsidie HR glas!

Het laten plaatsen van HR++ glas en Triple glas valt onder de subsidieregeling Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Het subsidiebedrag kan oplopen tot maar liefst € 100,- per m2!

Voordelen Isolatieglas

  • Houdt de warmte tegen in de zomer
  • Houdt de warmte vast in de winter
  • Lichtinval in uw woning blijft behouden
  • U bespaart op uw energiekosten
  • Optimaal woongenot

Welke besparing levert isolatieglas op?

In onderstaande tabel ziet u een indicatie van de besparing dat HR++ of triple glas kan opleveren. De gegevens zijn gebaseerd op de vervanging van enkel/dubbelglas voor HR++ en Triple glas.

Type woning HR++ glas Triple Glas
Tussenwoning € 310 / € 130 € 480 / € 260
Hoekwoning € 390 / € 160 € 600 / € 320
2-onder-1-kap € 450 / € 180 € 670 / € 360
Vrijstaand huis € 450 / € 190 € 700 / € 380
Bron: Milieu Centraal. Glashandel Zantman staat niet garant en is niet verantwoordelijk voor de genoemde besparingen.

Productinformatie isolatieglas

Lege toggle
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Samenstelling isolatieglas
Isolatieglas bestaat uit (minimaal) twee glasplaten die met een bepaalde tussenruimte luchtdicht met elkaar zijn verbonden. Deze tussenliggende ruimte, de spouw, zorgt voor een isolerende werking.

Buitenruit

Glashandel Zantman werkt met het heldere blanke glas van Planiclear van Saint-Gobain.

Binnenruit

Anders dan bij standaard isolatieglas is bij HR ++ glas het binnenraam voorzien van een speciale coating. De coating zit aan de binnenzijde, spouwzijde, van het glas.

Spouw, ruimte tussen de ruiten

Bij standaard isolatieglas is de ruimte tussen de twee ruiten gevuld met lucht. Bij HR ++ glas wordt de ruimte tussen de twee ramen, de spouw, gevuld met het thermisch isolerende gas Argon. De toepassing van gas zorgt voor een betere isolatiewaarde dan gewoon lucht.

Afstandshouders

Standaard worden aluminium afstandhouders tussen de ruiten geplaatst. Optioneel zijn matzwarte afstandhouders van Ecotec Warm Edge Spacers. Deze houders zijn matzwart van kleur en verbeteren de isolatiewaarde van uw raam met maar liefst 15 procent. Ook reflecteren de houders niet in het glas zoals traditionele aluminium afstandshouders dat wel doen. Daarnaast vermindert de toepassing van deze houders de kans op condens aan de glasranden en schimmelvoering op het kozijn.

Isolatiewaarde glas / Ug-waarde
Het is belangrijk om het warmteverlies via de ramen zoveel mogelijk te beperken. De isolatiewaarde van glas geeft het warmteverlies via het raam aan. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in Ug-waarde in W/m2K. Hoe lager de Ug-waarde, hoe lager het warmteverlies door het glas en hoe hoger de isolatiewaarde. U kunt zich voorstellen dat enkel glas een veel hogere Ug-waarde heeft in vergelijking met isolatie glas. De bepaling van de Ug-waarde is wettelijk vastgelegd. Dat betekent dat voor iedere leverancier dezelfde meetmethode geldt. Hierdoor kunt u de waardes altijd met elkaar vergelijken.

HR ++ glas heeft een Ug-waarde van < 1,2. Dat is ruim 50% lager (beter) dan standaard isolatieglas!

Nog meer voordelen halen uit uw isolatieglas?
Geluidwerend

Een speciale geluidswerende folie zorgt voor minder geluidsoverlast. De folie wordt op het binnenste of buitenste raam geplaatst.

Letselveilig en inbraak vertragend

Door het toevoegen van twee of meer PVB folies aan uw isolatieglas zorgt u voor extra veiligheid. Bij een breuk blijft het glas aan de folie kleven. Dit zorgt voor minder letsel. Ook zorgt de folie ervoor dat inbrekers minder snel de ruit kunnen breken.

Warmtewerend

Het isolatieglas is voorzien van een hele fijne, doorzichtige coating. Dit voorkomt inde zomer de sterke opwarming door de zon. Met behoud van lichtinval.

Subsidie HR++ isolatieglas (SEEH)

Lege toggle
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Subsidie isolatieglas voor eigenaar woning
Bent u woningeigenaar? Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u subsidie ontvangen voor isolatiemaatregelen. Ook het plaatsen van HR++ glas en Triple glas valt onder de subsidieregeling. Het subsidiebedrag kan oplopen tot maar liefst € 100,- per m2!

Bekijk de maatregelen en subsidiebedragen op de sites van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor meer informatie.

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het indienen van uw aanvraag? Neem contact met ons op en onze medewerkers helpen u graag verder.

Subsidie isolatieglas voor VvE
Wilt u als Vereniging voor Eigenaren (VvE) energie besparen in uw gebouw of appartement(en)? Dan kunt u gebruik maken van de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH).

VvE’s kunnen gebruik maken van deze subsidie t/m 31 december 2022. 

Meer informatie over de subsidieregeling voor VvE’s vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.