Selecteer een pagina

Glas-in-lood

atelier voor glas-in-lood

Glas-in-lood-raam

Glas-in-lood-ramen geven uw woning een sfeervolle uitstraling. Kies voor een glas-in-lood-raam voor bijvoorbeeld schuifdeuren, en suite deuren, in het bovenraam of in uw voordeur. Glas-in-lood-ramen zorgen voor een mooie, bijzondere lichtinval in uw woning. Glashandel Zantman is al ruim 85 jaar atelier voor glas in lood. Wij leveren, plaatsen (nieuwe) en restaureren glas-in-lood ramen bij zowel particulieren, bedrijven als kerken. Voor optimale isolatie worden glas-in-lood-ramen tegenwoordig tussen isolatieglas geplaatst. Wanneer dit niet mogelijk is, kunt u ook kiezen voor voorzetramen.

 

‘Het is nog steeds een ambacht’

Glas-in-loodspecialist Marco Zantman vertelt in ondernemersmagazine Delft.business over zijn over zijn passie. ”Als klein jochie keek ik al mee met hoe opa, papa en mijn oom(s) glas-in-lood zetten. Lees Marco’s interview hier.

Voordelen

  • Vele verschillende toepassingen
  • Dubbel glas mogelijk
  • Restauratie van glas-in-lood raam
  • Vervanging van glas-in-lood raam
  • 85 jaar atelier voor glas-in-lood

Productinformatie 

Lege toggle
Glas-en-lood-specialisten
Glas-in-lood is een specialisme. Glashandel Zantman maakt, plaatst en renoveert glas-in-lood-ramen sinds 1934. Onze glas-in-lood-specialisten werken in ons eigen glas in lood atelier in Delft, of op locatie indien nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan restauratie van kerkramen. Door de jaren heen heeft Glashandel Zantman vele kerkramen mogen isoleren.
Kan ik een eigen ontwerp laten maken?
Glas-in-lood kent vele toepassingen. Het is mogelijk om een eigen ontwerp glas-in-lood-raam bij ons te laten maken. Onze specialisten denken graag met u mee. Neemt u contact met ons op en we bespreken graag de vele mogelijkheden.
Is reparatie mogelijk?
Heeft u schade aan uw glas-in-lood-raam? Onze ervaren glaszetters herstellen uw raam op ambachtelijke wijze. Wilt u uw glas-in-lood-raam laten repareren, neemt u dan contact op met onze glasspecialisten. Zij helpen u graag verder.
Restauratie van glas-in-lood-ramen

Glashandel Zantman restaureert glas-in-lood-ramen sinds 1934. Het oorspronkelijke paneel wordt in oorspronkelijke staat teruggebracht door een van onze ervaren glas-in-lood-specialisten. Voorbeelden van prachtige restauratieprojecten die we hebben mogen uitvoeren zijn die van de Maria van Jesse Kerk in Delft, de Luduina Basiliek in Schiedam en de Dorpskerk in Schipluiden.

Kunnen de ramen worden geïsoleerd?

Glas-in-lood-ramen kunnen worden geïsoleerd. Het is mogelijk om het glas-in-lood-raam tussen dubbel glas te plaatsen. Dit geeft de best mogelijke isolatie. Om ervoor te zorgen dat het authentieke karakter van het glas-in-lood behouden blijft, kunnen we het lood patineren. Hierdoor krijgt het lood direct zijn grijze look. Is het plaatsen van glas-in-lood-ramen tussen isolatieglas niet mogelijk? Dan kunt u ook kiezen voor het plaatsen van voorzetramen.

Bestaan er voorzetramen voor glas-in-lood?

Een eenvoudige manier om uw glas-in-lood ramen te isoleren is het plaatsen van een voorzetraam. Afhankelijke van uw situatie kan het raam zowel aan de binnenzijde als de buitenkant van het raam worden geplaatst. Het authentieke karakter blijft behouden. Onze specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden.