Selecteer een pagina

Brandwerend glas

Veilig werken en wonen

Brandwerende beglazing

Brandwerend glas waarborgt de brandveiligheid in gebouwen en woningen. De specifieke brandvertragende eigenschappen zorgen ervoor dat iedereen bij brand op een veilige manier het pand kan verlaten. Ook zorgen deze eigenschappen ervoor dat de brand zich minder makkelijk kan verspreiden. Hierdoor wordt de schade beperkt.

Kenmerken van brandwerend glas

  • Binnen en buiten toepasbaar
  • UV- en temperatuurbestendig
  • Toepasbaar in verticale, horizontale en schuine constructies
  • Helder glas
  • Enkel glas en dubbel glas
  • Combinatie met andere glaseigenschappen mogelijk

Productinformatie brandwerend glas

Testeisen brandwerende beglazing

Brandwerende beglazing mag alleen als zodanig worden toegepast als zij voldoet aan hoge testeisen. Deze eisen zijn een combinatie van het prestatieniveau en de wijze van brandwerendheid. Alle testeisen zijn vastgelegd in een testrapport. Brandwerend glas is herkenbaar aan een permanente markering (stempel) in één van de hoeken van het glas. 

Duur van brandwerendheid

Het prestatieniveau is de duur van de brandwerendheid. De standaard testtijden zijn: 15, 30, 60, 90, 120 en 180 minuten.  

Wijze van brandwerendheid

De wijze van brandwerendheid kan onderverdeeld worden in drie klassen. Deze klassen zijn:

  • E: vlamdichtheid. Deze constructie beschermt tegen brandoverslag of branddoorslag. Met deze constructie blijft de brand binnen het brandcompartiment.
  • EW: vlamdichtheid en warmtestraling. Deze constructie beschermt zodanig dat de warmtestraling aan de niet brandzijde gedurende een bepaalde tijd onder de waarde < 15kW/m²) blijft.
  • EI: vlamdichtheid en temperatuurisolatie. Dit is een klasse met verhoogde brandveiligheid. Bij deze klasse blijft de warmtestraling aan de niet-brandzijde dermate beperkt dat mensen gedurende een bepaalde tijd veilig langs het raam kunnen lopen.
Plaatsen van brandwerend glas

Certificaat voor vakbekwame glasspecialistenBrandwerend glas kan niet in ieder kozijn worden geplaatst. Het glas mag alleen worden geplaatst zoals het is getest. In het testrapport staat exact aangegeven in welk kozijn het glas kan worden geplaatst en welke materialen er gebruikt moeten te worden. Laat u adviseren door de specialisten van Glashandel Zantman. Wij zijn GBO-gecertificeerd en garanderen vakkundige plaatsing van het glas.