Selecteer een pagina

Energie besparen

Het begint met goede isolatie

Duurzaam wonen en leven

Eenvoudig energie besparen? Met relatief kleine investeringen kunt u grote stappen maken in het verduurzamen van uw woning. Denk hierbij aan het dichten van kieren, het isoleren van vloeren en het plaatsen van zonnepanelen. U kunt uw huis op veel manieren energiezuiniger maken. Alles staat of valt met goede isolatie.

Isoleren van uw woning

Een goed geïsoleerd huis is comfortabel en energiezuinig. Investeren in goede isolatie is zeker de moeite waard. Wist u dat u de meeste warmte in huis verliest via de ramen? Veel mensen zien op tegen het ‘gedoe’ dat het plaatsen van nieuwe ruiten met zich meebrengt. De glasspecialisten van Glashandel Zantman zorgen er altijd voor dat u zo min weinig mogelijk werk heeft tijdens en na de plaatsing van nieuwe beglazing. Indien mogelijk wordt het glas geplaatst via de buitenkant van uw woning. 

Isolatieglas

Isolatieglas, HR++ en Triple glas

De glasindustrie is volop in ontwikkeling. Duurzaamheid speelt een cruciale rol. Isolatieglas is er in vele soorten en varianten: isolerend dubbelglas, HR++ glas en HR+++ (triple glas). Ieder type heeft zijn eigen prestaties en eigenschappen. Ook kan het isolatieglas worden gecombineerd met andere eigenschappen. Denkt u hierbij aan: brandwerende, geluidswerende, zonwerende beglazing. Onze glasspecialisten adviseren u graag welk type glas het beste past bij uw woning.

Voorzetramen

Is het plaatsen van HR++ of Triple glas niet mogelijk? Met een voorzetraam maak je op een eenvoudige manier ‘dubbel glas’ van bestaand enkel glas. Het voorzetraam wordt aan de binnenkant of buitenkant van het bestaande raam geplaatst. De luchtlaag die ontstaat tussen de twee glasplaten zorgt voor een isolerende luchtspouw.

Voorzetraam

Subsidie voor verduurzamen woning

Bent u woningeigenaar? Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u subsidie ontvangen voor isolatiemaatregelen. Ook het plaatsen van HR++ glas en Triple glas valt onder de subsidieregeling. Het subsidiebedrag kan oplopen tot maar liefst € 100,- per m2!

stappenplan

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het indienen van uw aanvraag? Neem contact met ons op en onze medewerkers helpen u graag verder.

 

Ventileren van uw woning

Frisse lucht in uw woning is belangrijk voor uw gezondheid. Let op dat je bij het isoleren van de woning voor voldoende ventilatiemogelijkheden zorgt. Wanneer u ramen vervangt kunt u ervoor kiezen om roosters in het raam/kozijn te laten plaatsen.  Zorg ervoor dat u de roosters schoonhoudt. Wanneer de roosters vies zijn, ventileren ze onvoldoende. Dit kan heel eenvoudig met een stofzuiger of borstel. Sommige isolatieroosters kunt u eraf halen om grondig onder de kraan te reinigen.

ventilatierooster
Bedrijfswagen glasservice van glashandel zantman in delft

InBlindz® zonwering en raambekleding

InBlindz zonwering en raambekleding wordt tussen het glas geplaatst en heeft een isolerende werking. U heeft de keuze uit plissés, duplissés en jaloezieën. InBlindz producten hebben een energiebesparend karakter en zorgen voor een lagere energierekening. Ze bieden de mogelijkheid om het binnenklimaat van uw woning naar wens te reguleren.